Grazy River Run 2017

Zondag 10 september stond de Grazy River Run te Gorinchem op het programma als activiteit.

Na het verzamelen in ons oranje tenue in de centrale hal van het Albert Schweitzerziekenhuis locatie Dordwijk vertrokken wij (Jacqueline, Brigitta, Daan, Henjo, Marcel, Vico en Arie) naar Gorinchem. In Gorinchem aangekomen en na de hartelijke begroting door Margreet, Dick, Marcel en Wilfred (organisatie) werden we aan het werk gezet. Startboog en sponsor vlaggen ophangen. Nadat de voorbereidingen gereed waren werden we onder het genot van een broodje en koffie / thee ingelicht over onze taak. Jacqueline, Daan en Vico werden ingezet bij de finish om drinken en fruit uit te delen. Brigitta, Henjo, Marcel en Arie werden ingezet als verkeerregelaar (allen hadden vooraf hard gestudeerd om te slagen voor de cursus) en hebben deze taak zonder ongelukken volbracht. Nadat de laatste loper over de finish was hebben we met zijn allen opgeruimd en zijn huis waards gekeerd.

Sponsorloop leerlingen De Lage Waard Papendrecht

Vandaag hebben de leerlingen van de Lage Waard uit Papendrecht geld opgehaald door mee te doen aan de door ons georganiseerde sponsorloop. Een aantal weken geleden hebben wij een presentatie gehouden op de school om de leerlingen te laten zien waar zij het voor doen. De sponsorloop werd bij AV Passaat in Papendrecht gehouden en was een groot succes. De rond de 170 leerlingen van het eerste jaar liepen zo veel mogelijk rondes in 20 minuten tijd. Naast de supporters aan de kant, de teamleden van Team Albert Schweitzer Ziekenhuis en de leraren, was ook Ropi aanwezig om de leerlingen te motiveren.

Hoeveel geld er is opgehaald wordt later bekend gemaakt bij de prijsuitreiking op 15 april. Bekijk hier de foto's

Kerstmarkt

Voor het 4e maal op rij werd er in het Albert Schweitzer Ziekenhuis  een kerstmarkt gehouden.
Inmiddels in de omgeving al best bekend! Het is namelijk niet zomaar een kerstmarkt, want de opbrengst  is voor de Roparun. Er was voor iedereen wel wat te vinden. Wat nieuw was dit jaar, was dat je nu ook een kerststuk op kon laten maken op een eigen schaal.

 

De complimenten waren niet van de lucht….”oohhh wat leuk”, “wat een goed idee”, “ook niet duur” etc. Niet te vergeten dat er ook reacties van klanten aan de kraam waren zoals:  “Zuster kent u mij nog van 20 jaar geleden? Ik kreeg toen chemo bij u op de afdeling”. Maar het allermooiste was wel : “Effe niet ziek zijn in het ziekenhuis”. Het is mooi dat de patiënten dit gevoel hebben als ze bij de kraampjes kwamen kijken. 

 

Er is inmiddels al een hele groep vrijwilligers die zich inzetten om deze markt tot een succes te maken. Er is zelfs en vrijwilligster 4 dagen vanuit Tilburg geweest om te helpen. De jongste vrijwilligster is 8 jaar en heeft er echt feeling voor. Ze heeft de nachtjes afgeteld wanneer ze nu eindelijk mocht komen helpen. Een aantal ex-patiënten staan ook op de lijst van vrijwilligers om te komen helpen.

 

 

 

Stukje Dordt Centraal

We hebben het in het afgelopen jaar goed gedaan! Hier een stukje uit Dordt Centraal van afgelopen vrijdag

REGIO – De totale opbrengst van de 24e Roparun is 5 miljoen euro geworden. Teams uit Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht zamelden samen 141.190 euro in voor het doel van het evenement: ondersteuning van 175 projecten die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

In de aanloop naar de Roparun hebben de teams zoveel mogelijk geld ingezameld. Ze organiseerden allerlei acties, zoals het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Het team Dordtse klasse(n) uit Dordrecht zamelde op die manier 11.820 euro in. Politieregio Rotterdam 1 uit Dordrecht kwam tot 41.094, Team Boskalis uit Papendrecht tot 26.472 en Paramedisch centrum Schuilenburg in Papendrecht droeg 9.436 bij. De overige bedragen in deze regio kwamen van Stichting Sterk Staaltje uit Zwijndrecht (6.811), Team Albert Schweitzer ziekenhuis uit Dordrecht (35.550) en Team VRZHZ Samen Sterk uit Dordrecht, met een opbrengst van 10.007 euro.

De 25e editie van de Roparun start op zaterdag 14 mei in Parijs en Hamburg. Op maandag 16 mei finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam.